behang_voor_woonkamer_styling2019051316591220230313092253.webp

Behang in de woonkamer mega trend!

Heb je nog geen behang in de woonkamer? Dan wordt het hoog tijd volgens de laatste trends. Je ziet ineens overal behang. Maar niet zoals vroeger… Wat is er anders, welk behang past bij jouw stijl?

Behangen is makkelijker dan verven! Toch is dat meestal niet de reden dat men ervoor kiest. Vroeger was het normaal om alle muren te behangen. De behangtrend van nu is behang als ‘centerpiece’; één muur als blikvanger! Hoe krijg je zelf één zo’n muur die je gehele interieur een nieuw gezicht geeft?

Stap 1: bepaal de beste plek. De ideale plek in huis is een lege muur zonder kasten. Dat hoeft niet altijd de plek te zijn waar alle aandacht naartoe gaat, dat kan ook een wand zijn die een overgang naar een andere ruimte beter laat aansluiten.

Stap 2: bepaal je stijl. Om te weten welke behang het beste in jouw huis past, moet je weten welke stijl het beste bij jouw inrichting past. Romantisch, industrieel, strak nihilistisch, vintage; bij iedere stijl past een bepaald soort behang. Door de stijlen op elkaar aan te laten sluiten krijg je die felbegeerde eenheid in design. Wil je er nog schilderijen ophangen? Dan is een repeterend patroon mooi. Wordt het een blikvanger? Dan is vaak een wandvullende afbeelding, ook wel mural, het mooist.

Stap 3: bepaal je kleuren. Het mooist is als de kleuren die in het behang zitten, ook terugkomen in de rest van je huis. Niet álle kleuren per se, maar wederom geldt dat eenheid een mooi sereen geheel geeft.

Stap 4: kies je behang. Ga naar de vakhandel en neem de tijd om alle behangboeken door te bladeren. Heb je een selectie, bekijk deze dan zeker ook thuis even voor de beste match. Je kunt het echt zo gek niet bedenken… Met behang kun je het effect van stenen of betonnen muren creëren. Of je kunt voor een schilderij uit het Rijksmuseum gaan, of een fotografisch vergezicht dat jou een goed gevoel geeft. De betere behangmerken hebben unieke ontwerpen en het behang heeft meestal ook een beleving qua reliëf. Goed behang herken je door het te voelen!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
gesloten
18:00
18:00
18:00
18:00
18:00
17:00

Jouw Decokay